luni, 7 martie 2011

Audi RS 4 MTM.

Aceasta este, pe scurt, povestea lui MTM Audi RS4 K540. germanii de la MTM au pus mana pe un RS4 caruia i-au ridicat puterea la 540 de cai prin adaugarea unui turbocompresor de origine suedeza Lysholm/Opcon dotat cu intercooler si al carui maxim de presiune ajunge la 0.45 bari. In aceste conditii, cei 540 de cai sunt exclusiv rezultatul acestor modificari, fara alte artificii de constructie si fara modificarea raportului de compresie. Performantele urca si ele: 0-100 km/h in 3.9 secunde, tractiune integrala si viteza maxima de 320 km/h (limitata electronic).
Modificari apar insa (normal!) la partea mecanica. Astfel, franele vin cu discuri marite si ventilate (pe fata vorbim de 380 mm si 8 pistoane) iar suspensiile controlate electronic sunt inlocuite cu unele de cursa care pot cobori masina cu maximum 60 de milimetri in conditiile in care aceasta este rulata pe pista.
Celelalte modificari includ un nou sistem de evacuare care imbunatateste efectul sonor al motorului in habitaclu. Daca cel de la volan este deranjat insa de urletele sportive ale V8-ului, poate comuta pe modul "Normal" printr-o singura apasare de buton.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu